11 Haziran 2012 Pazartesi

Bedeninizi Biber Hapı Kullanırken İyi Tanıyın

Biber hapı kullananların dikkat etmesi gereken bir husus var: Bedenimizde olup biten bütün işlevler zıt faktörlerin birlikte işlemesi ve ikilik yasasına göre düzenlenmiştir; sol ve sağ kol, beynin sol ve sağ yarı küreleri gibi. İki elementin, sodyum ve potasyumun bedenimizde çok önemli işlevleri vardır. Bu elementler değişik yollarla sıvı değişimlerini etkileyerek bedenimizin su tasarrufunu düzenlerler. İşte tam olarak bu noktaya değinmek isteriz. Biber hapı zayıflamasürecinde sıvıların düzenli bir biçimde tüketilmesi gereklidir.
Bedenimizde sodyumun (Na) potasyuma (K) oranı 1:20 olmalıdır. Bu denge şu ya da bu yönde bozulduğu anda, yaşamsal işlevlerimizi olumsuz etkiler. Bu altın oranı korumaya çalışmamız gerekir. Eğer bedeninizin şiştiğini ve su topladığını hissediyorsanız, potasyumca zengin gıdalar tüketin: Bezelye ve balkabağı yiyin. Bunu biber hapı ile hep öneriyoruz. Tersi durumda, eğer bedeninizde kuruma ve su yetersizliği hissediyorsanız su miktarını yeterli düzeye getirecek gıdaları daha fazla yiyin: Zeytinyağı, armut, ahududu, kuş üzümü, havuç, elma, kayısı, domates, darı, karabuğday ve yulaf.
Sodyum ve potasyum mükemmel oranda patates, kiraz, salatalık ve lahanada bulunur. Bu maddelerin acı biber hapı zayıflama kapsülü ile alınması tavsiyemizdir.
Yaz aylarında en iyi kahvaltı meyvelerle yapılan kahvaltıdır. Meyveler bedenimizin ihtiyaç duyduğu temel elementlerce zengindir; kanımızın bazikliğini artırırlar, bol enerji verirler ve sindirilmek için fazla enerji gerekmez.

0 yorum:

Yorum Gönder