11 Haziran 2012 Pazartesi

Küçük Biber Hapı Hedefleri Büyür!


Hedefinizin, biber hapı zayıflama ile ilgili belirli bir zaman çerçevesi içinde olması şarttır. Hedefinizi zamana bağlamak, size dakiklik ve yön hissi verir. Sadece 10 kilo vermek istediğinizi söylemek, sizi o hedefe götürmez.
Bugün başlayabilirsiniz … ya da yarın. Yada işleriniz biraz hafiflediğinde. Biber hapı varsa hemen.
Ama dört ay içinde 10 kilo vermek istiyorum dediğiniz zaman, o hedefe ulaşmak için belirlediğiniz hedef ve eylemler, hız kazanır. Diyet yapan birinin, haftada ortalama 1 veya 2 kilo vermeyi göze alması gerekir. Bu, tavsiye edilen bir başarıdır.
Nihai hedefinizi belirleyiş şekliniz, büyük bir fark yaratabilir. Önemli olan, sadece nihai büyük bir hedef belirlemek değil, o hedefi küçük hedeflere ya da mihenk taşlarına bölebilmektir. Bu da sizin, büyük hedefin boyutları karşısında ürkmemenizi sağlar. Diyelim 20 kilo vermek istiyorsunuz. Ve bunu biber hapı ile vermeyi hedeflediniz. Eğer sadece ne kadar yol kat etmeniz gerektiğini ve ulaşmanın ne kadar uzun süreceğini düşünürseniz, bu hedef gözünüzü korkutabilir. Ama eğer önce 2,5 kilo, sonra 3,5 kilo, sonra 1,5 kilo vermeyi hedeflerseniz, başarı olasılığınız artar. Maratoncuların ve diğer uzun mesafe koşucularının başarıyla yaptıkları da budur. Onlar, koşmaları gereken 42 kilometreyi düşünmek yerine, yarışı küçük parçalara bölerler. Her parça için, o parçayı tamamlamak istedikleri zamana dair bireysel bir hedef koyarlar. Bu, sadece stratejik açıdan değil, aynı zamanda psikolojik bir duruş noktası olması açısından da son derece etkilidir.
Başlangıç çizgisinde durup 42 kilometreyi ve ilk bitirmek için rekabet ettiğiniz yüzlerce koşucuyu düşünmek, korkutucu olabilir. Egzersizkırmızı biber hapı için mükemmeldir. Pepper time onun bir muadilidir. Ama 42 kilometreyi, 4-5 kilometrelik parçalara bölerseniz, aklınız yarışı, uzun ve zorlu bir parkur yerine bir dizi basit yarış olarak görecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder