11 Haziran 2012 Pazartesi

Biber Hapı Diyetleri Modası

Zayıflama diyetlerinin biber hapı zayıflama için en yaygın kullanılanlarında genellikle diyetin kalorisini azaltmak için bazı besin öğelerinin miktarlarının değiştirilmesi söz konusudur. Örneğin, yine ABD’ de yaygın olan “Pritkin” ve “F Planı” adlı diyetlerde yüksek oranda lif içerikli ürünler biber hapı ile önerilmektedir.
Diyet lifinin mideyi doldurması, enerji vermemesi ve bağırsaklardan geçişi hızlandırarak emilimi azaltması nedeniyle biber kapsülüyle zayıflamaya yardımcı olacağı düşünülmektedir. Ancak, yüksek lif içerikli diyetlerin şişmanlık tedavisinde başarıyla kullanılabileceği kesinlik kazanmadığı gibi aşırı lif alımı bazı vitamin ve minerallerin, vücuttan atılmasına yol açmaktadır.
Bazı diyetler ise bir besin öğesinin kısıtlanmasına vücudun verdiği tepkiye dayanmaktadır. Örneğin, diyetteki yağın ya da karbonhidratların çok kısıtlandığı durumlarda vücut keton cisimcikleri adı verilen maddeleri üretir. Bu diyetin ilk etkisi, 10-14 gün içinde vücuttan su kaybı nedeniyle hızlı kilo vermedir. Biber hapı bunu amorti edebilmektedir. Ancak, kaybedilen su kısa sürede geri kazanılır ve tekrar kilo alınır. Ayrıca, bu maddeler fazla biriktiği zaman vücudun asit baz dengesi bozulur ve beyne toksik etkileri olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder