11 Haziran 2012 Pazartesi

Biber Hapı ve En İyi Beslenme Şekli


Akşam yemeğinde çoklu doymamış yağlar, düşük glisemik indeksti karbonhidratlar ya da eser elementler yemeyiz, yemek yeriz. Biber hapı bu yemeklerin etkisini ve yağlanmayı azaltır. Aşağıda sağlıklı ve keyifli yemek için yirmi öneri yer alıyor:
Çeşitli yiyecekler yiyin. Hiçbir gıda tek başına mükemmel olmadığından ihtiyaç duyduğunuz tüm besin maddelerini almak için gıdaları dengeli bir karışım içinde almalısınız. Daha fazla sebze ve daha az hayvansal gıda tüketin. Daha fazla taze ve ev yapımı yiyecek ve daha az işlenmiş gıda tüketin.
Daha az yağ ve kolesterol tüketin. Yağlar beslenmenizde aldığınız kalorilerin yüzde 25 ila 35′ ini sağlamalı. Biber hapı ile önerilmekte olan oranların üzerine çıkmayın. Et, tam yağlı süt ve süt ürünleri ile tavuk derisi tüketiminizi azaltarak doymuş yağ alımınızın günlük yağ tüketiminizin dörtte birinden az olmasını sağlayın. Margarin, kızarmış yiyecekler ve pek çok hazır unlu gıdada bulunan kısmen hidrojen bitkisel yağ tüketiminizi azaltarak trans yağ alımınızı sınırlayın.
Tercihiniz zeytinyağı, kanola yağı ve balıkta bulunan tekli doymamış ve omega-3 yağ asitlerinden yana olsun. Yumurta sarısı ve diğer hayvansal gıda tüketiminizi azaltarak günlük kolesterol alımınızı 300 miligramın altında tutun.
Kepekli kahvaltı tahılları, tam tahıl, sebze ve meyve tüketiminizi artırarak günde en az 25 gram lif tüketin. Bu sizin için biber hapı kullanım periyodunda gereklidir. Tercihiniz yulaf, arpa, baklagil ve diğer çözülebilen liflerden yana olsun. Yiyeceklerden yeterli lif akmıyorsanız lif destekleri kullanmayı düşünün.

0 yorum:

Yorum Gönder