11 Haziran 2012 Pazartesi

Yiyecekler ve Biber Hapı Zayıflama


Yiyecek uyumunu sağlama prensipleri Biber hapı kullanıcıları için şunlardır:
1. Yiyecekler doğal kimyasallardan üretilir. Bedenimiz, laboratuardaki deney tüplerine benzer. Bir kimya deneyinde eğer doğru elementler seçilmemişse, reaksiyon sakin bir haldeyken patlayıcı bir hal alabilir. Biber hapı ile bunu çok iyi tayin etmek gerekecektir. Örneğin nişastalı besinlerin, yemek yerken ağızda üretilen alkali sindirim salgılarına ihtiyacı vardır. Proteinli besinler, ise sindirim için mide asitleriyle buluşmak ister. Asitler, alkali beden salgılarıyla karıştığında birbirlerini nötralize etme eğilimi gösterirler. Böylece, proteinli ve nişastalı besinler aynı öğünde birleşince sindirim sistemi yavaşlar ve hazımsızlık başlar.
2.  Yiyecekler farklı farklı asit /alkali oranlarındaki ortamlarda sindirilirler. Bunu farklı hızlara sahip arabalarla kıyaslayabiliriz. Tek şeritli bir yolda, hızlı giden arabanın önünde yavaş giden bir araba varsa, hızlı olan kaza olmasını önlemek için yavaşlamak zorunda kalır. Bu da biber hapı etkisi için olumsuz olabilir. Bunu sindirim sistemindeki yiyeceklere uyguladığımızda, “daha hızlı” besinler “yavaş” besin olmayı seçeceklerdir. Böylece hazımsızlık durumunda, şişerek ve zorlukla atılarak bir hasara yol açacaklardır.

0 yorum:

Yorum Gönder