11 Haziran 2012 Pazartesi

Biber Hapıyla Sağlıklı Beslenmenin Sırları

Eski insanlar güneş’in konumuna göre günü birbirini izleyen üç devreye ayıran bir kavram kullanmışlardır. Aynen şu an zayıflamada kullanılan Biber Hapı gibi bir yöntem. Bu devrelerin her biri dört saat sürmektedir. Bu üç devre kendini tekrarlamakta ve 24 saat içinde ikişer kere gerçekleşmektedir.
Sabah saat altı ile on arasıdır ve barış zamanıdır. Güneş yükselmektedir, çevre huzur içindedir ve bedenimiz uyanmaya başlar. Dinlenmişizdir; fazla miktarda enerjiye ihtiyaç yoktur. Kuvvetli bir kahvaltı bedenimize gereksiz yük bindirecektir. Biber Hapı kullanıyorsak kahvaltımızı da diyet programına dahil etmeliyiz. Bir bardak sebze veya meyve suyu içmek ve bir meyve ya da sebze yemek yeterlidir. Başka tür yiyeceklerin enerji vermesi için en azından bir buçukla iki saat geçmesi gerekir. Kahvaltı için kolayca özümsenebilen ve sindirilmesi fazla zaman almaksızın enerji sağlayan bir şeyler yemek en iyisidir. Biber Hapı yanında tavsiye ederiz. Sebzeler, meyveler ve bunların suları, bu açıdan en uygun yiyeceklerdir.
Sabah saat onda başlar ve öğleden sonra saat ikide sona erer. Güneş gökte yükselmiştir. Acıkırız; “sindirim ateşimiz” en yoğun halindedir (tıpkı Güneş’in sıcaklığı gibi). Bu süre içinde en kuvvetli öğünümüzü yememiz gerekir (saat on bir ile iki arasında). Birlikte yenilmesi en uygun düşecek gıdalar nişastalı yiyecekler ve sebzelerdir. Bunlar günün ikinci yarısında gerekecek büyük miktardaki enerjiyi karşılayacaktır.
Öğleden sonra saat iki ile altı arasıdır ve hareketle karakterize edilir. Güneş havayı ve yeri ısıtır, rüzgâr eser. İnsanlar daha hareketli olur ve yiyeceklerden sağlanan enerjiyi harcayarak yoğun biçimde çalışır.
Bundan sonra döngü bu üç devrenin yinelenmesiyle sürer; akşamüzeri altı ile gece on; gece on ile sabah iki ve sabah iki ile altı arası. Biyolojik ritme göre en doğrusu günbatımından önce akşam yemeğini yemektir. Gün bitmiştir ve bedenimizin fazla enerjiye ihtiyacı yoktur. Güneş alçaldıkça “sindirim ateşimiz” zayıflar. Buna Biber kapsülü kullandığımız hiçbir an gerek yoktur. Protein yemek için en uygun zamandır çünkü sindirimleri yavaş olur ve uzun zaman alır (üç – yedi saat).

0 yorum:

Yorum Gönder